eagle-sn-pllikk-georgialainen-mies-asianajaja-ei-tied-laivan-miehist

Georgialainen mies toimi aluksen kapteenina

Eagle S -säiliöalus on ollut viime aikoina keskellä huomiota herättävää tapahtumasarjaa Suomenlahdella. Poliisin mukaan öljytankkerissa epäillyn kaapelin vaurioittamisen yhteydessä oli noin kahdenkymmenen hengen miehistö, joka koostui Intian ja Georgian kansalaisista. Aluksen kapteenina toimi georgialainen mies, jonka vaihtumisesta oli merkittäviä tietoja.

Eagle S oli matkalla Suomenlahden poikki Venäjälle Ust Lugaan, kun miehistöön tehtiin osittainen vaihto. Tanskassa alukseen nousi viisi intialaista miehistön jäsentä, ja myöhemmin Pietarin satamassa miehistön määräksi kirjattiin 25. Tämä herätti kysymyksiä siitä, mitä aluksella oli tapahtunut.

Asianajaja kertoo haasteista miehistön edustamisessa

Asianajaja Herman Ljungberg, joka edustaa varustamoa ja sen miehistöä, on kohdannut haasteita saadessaan tietoa aluksen miehistöstä. Hän ei ole saanut miehistöluetteloa eikä päässyt esittäytymään miehistölle asianmukaisesti. Tämä on aiheuttanut stressiä miehistölle, jolta on otettu pois kännykät eikä heitä ole päästetty kertomaan tilanteestaan kotiinsa.

Ljungbergin pääasiallinen tehtävä on saada alus lähtemään Suomesta, mutta neljä salaiseksi julistettua pakkotoimimääräystä ovat tuoneet haasteita prosessiin. Asianajaja on myös huomauttanut viranomaisille miehistön saamasta kohtelusta ja toivoo, että myös valtio ymmärtäisi tilanteen vakavuuden.

Tutkinta jatkuu törkeinä rikoksina

Tapausta tutkitaan törkeänä tietoliikenteen häirintänä ja törkeänä tuhotyönä. Lisäksi Tulli on aloittanut esiselvityksen törkeästä säännöstelyrikoksesta. Tilanne on herättänyt laajaa huomiota ja herättänyt kysymyksiä aluksen tapahtumista ja miehistön kohtelusta.

Eagle S -säiliöaluksen tapahtumista ja miehistön kohtelusta on odotettavissa lisätietoja tutkinnan edetessä. Asianajaja Ljungberg jatkaa työtään aluksen edustamisessa ja toivoo tilanteen selkiytyvän mahdollisimman pian. Tämä tapaus jää varmasti ihmisten mieliin pitkäksi aikaa ja herättää keskustelua merenkulun turvallisuudesta ja vastuullisuudesta.