news-10092024-064650

Uusi partnerdrapskommisio kohtaa haasteita: Työ ei ole vielä alkanut

STASELIG START: Justisministeri Emilie Enger Mehl (Sp) johti partnerdrapskommision ensimmäistä kokousta perjantaina. Kuva: Thomas Andreassen / VG

Regjeringän uusi partnerdrapskommisio ei voi aloittaa työtä ennen kuin uusi laki astuu voimaan, todennäköisesti vuodenvaihteessa.
Kommisio tulee käymään läpi kaikki partnerdraps tapaukset Norjassa ja ehdottamaan toimenpiteitä tulevien murhien estämiseksi.
Vuonna 2022 45 prosenttia murhista oli partnerdrap, VG:n tilastojen mukaan.
Yleislääkäri Kaveh Rashidi uskoo, että terveydenhuolto voi olla tärkeässä roolissa partnerdraps tapausten estämisessä.

Regjeringän uusi partnerdrapskommisio joutuu odottamaan uutta lakia ennen kuin se voi aloittaa työtään. Kommision johtajan Lena Bendiksenin mukaan laki on tarkoitus saada voimaan vuodenvaihteessa, jotta he voivat ryhtyä tutkimaan yksittäisiä tapauksia.

Perjantaina kommisio jäsenet tapasivat ensimmäistä kertaa yhdessä justisministeri Emilie Enger Mehl (Sp):n kanssa. Ehdotus pysyvästä partnerdrapskomissiosta tehtiin neljä vuotta sitten. Komission tehtävänä on käydä läpi kaikki partnerdraps tapaukset Norjassa ja ehdottaa keinoja uusien murhien estämiseksi.

Kommision tarkoituksena on myös tutkia kaikki partnerdraps tapaukset, mukaan lukien kumppanin taposta, ja ehdottaa keinoja tulevien murhien estämiseksi. Kuitenkin jokaiseen murha tapaukseen tutustuminen vaatii lakimuutoksen.

Yleislääkäri Kaveh Rashidi on yksi komission jäsenistä ja uskoo, että terveydenhuolto voi olla tärkeässä roolissa partnerdraps tapausten estämisessä. Rashidi on työskennellyt vuosia väkivaltamottorilla ja kohdannut monia naisia, jotka ovat joutuneet väkivallan uhreiksi läheisissä suhteissa.

Partnerdraps tapaukset ovat nousseet huomattavasti viime vuosina, ja vuonna 2022 peräti 45 prosenttia murhista oli kumppanin tekemiä. Tämä on huolestuttavaa tietoa, ja justisministeri Mehl toivoo, että komissio voi tehdä eron tulevaisuudessa.

Komission jäsenet edustavat eri aloja, kuten oikeustiedettä, psykologiaa, poliisia ja terveydenhuoltoa. Heidän tavoitteenaan on löytää ratkaisuja partnerdraps tapausten ehkäisemiseksi ja selvittää, miksi näitä murhia tapahtuu edelleen.

Mehl painottaa myös tarvetta lisätä tietoisuutta partnerdraps tapauksista ja niiden taustatekijöistä. Hän uskoo, että yhteiskunnan tulisi kiinnittää enemmän huomiota sosiaaliseen taustaan, taloudelliseen asemaan ja integraatio-ongelmiin, jotka voivat liittyä partnerdraps tapauksiin.

Komission jäsenet ovat sitoutuneita löytämään ratkaisuja partnerdraps tapausten ehkäisemiseksi ja selvittämään, miksi näitä murhia tapahtuu edelleen. Rashidi korostaa, että partnerdraps tapaukset ovat kuin palapeli, jossa puuttuu yksi palanen. Hänen mukaansa terveydenhuolto voi olla avainasemassa näiden murhien ehkäisemisessä.

Koko Norjassa tehdyt partnerdraps tutkimukset ovat osoittaneet, että väkivaltaa kokeneiden osuus on suuri, ja Rashidi uskoo, että terveydenhuolto voi tarjota ratkaisuja tähän ongelmaan. Rashidi haluaa välittää tärkeää tietoa ja tukea uhreja sekä auttaa estämään tulevia partnerdraps tapauksia.

Partnerdraps tapaukset ovat vakava ongelma Norjassa, ja komissio pyrkii löytämään keinoja näiden murhien ehkäisemiseksi. Rashidi uskoo, että terveydenhuolto voi olla tärkeässä roolissa tässä työssä ja toivoo, että komissio pystyy tekemään merkittävän eron tulevaisuudessa.

Partnerdraps komissio kohtaa haasteita, mutta sen tavoitteena on selvittää partnerdraps tapausten taustatekijöitä ja löytää keinoja näiden murhien ehkäisemiseksi. Rashidi korostaa terveydenhuollon tärkeyttä tässä työssä ja uskoo, että oikeilla toimenpiteillä voidaan estää tulevia partnerdraps tapauksia.

Komission työ on vasta alkamassa, mutta sen tavoitteena on tehdä merkittävä ero partnerdraps tapausten ehkäisemisessä. Rashidi uskoo, että terveydenhuolto voi olla avainasemassa tässä työssä ja haluaa olla mukana ratkaisemassa tätä vakavaa ongelmaa.

Partnerdraps tapausten määrä Norjassa on huolestuttavaa, ja komissio pyrkii löytämään keinoja näiden murhien ehkäisemiseksi. Rashidi uskoo, että terveydenhuolto voi olla tärkeässä roolissa tässä työssä ja toivoo, että komissio pystyy tekemään merkittävän eron tulevaisuudessa.

Partnerdraps tapaukset ovat vakava ongelma Norjassa, ja komissio pyrkii löytämään keinoja näiden murhien ehkäisemiseksi. Rashidi uskoo, että terveydenhuolto voi olla tärkeässä roolissa tässä työssä ja toivoo, että komissio pystyy tekemään merkittävän eron tulevaisuudessa.