news-17092024-075312

Valitettavasti emme voi tilata lisää palveluita, koska olemme valinneet toisen ehdokkaan

Ukrainalainen Krystyna (40) kamppailee työn saamisen kanssa. Samalla yli 3000 työpaikkaa on avoinna Bergeniin alueella. Nyt kunta on ottanut tilanteen vakavasti ja ryhtynyt toimiin.

Krystyna on taistellut työpaikan saamisessa jo jonkin aikaa. Hänellä on vankkaa kokemusta ja osaamista, mutta silti työllistymisen kanssa on ollut vaikeuksia. Tämä on yleinen ongelma monille ulkomaalaistaustaisille työnhakijoille, jotka kohtaavat esteitä työmarkkinoilla.

Bergenin kunnassa on kuitenkin havahduttu tilanteeseen. Yli 3000 avointa työpaikkaa tarjoaa mahdollisuuden monille työnhakijoille, mutta samalla se kertoo myös siitä, että osaajia tarvitaan. Kunta on päättänyt tehdä asialle jotain ja auttaa sekä työnantajia että työnhakijoita kohtaamaan toisensa.

Kunta tarjoaa tukitoimia työllistymisen edistämiseksi

Bergenin kunta on käynnistänyt erilaisia tukitoimia työllistymisen edistämiseksi. He ovat perustaneet työllistymisneuvonnan, jossa autetaan työnhakijoita työnhaussa, ansioluettelon laatimisessa ja työhaastatteluihin valmistautumisessa. Lisäksi kunta on järjestänyt erilaisia työnhakijoille suunnattuja koulutuksia ja työnhakutapahtumia, joissa työnantajat ja työnhakijat voivat kohdata toisensa.

Krystyna on hyödyntänyt kunta tarjoamia tukitoimia ja kokenut niistä suurta apua työnhaussaan. Hän on saanut vinkkejä ansioluettelon parantamiseen ja harjoitellut työhaastattelutilanteita työllistymisneuvonnassa. Nämä tukitoimet ovat auttaneet Krystynaa hahmottamaan paremmin omia vahvuuksiaan ja löytämään uusia työmahdollisuuksia itselleen.

Työnantajat tarvitsevat osaajia

Yli 3000 avointa työpaikkaa Bergeniin alueella kertoo siitä, että työnantajat tarvitsevat osaajia. Monilla aloilla on pulaa osaavista työntekijöistä, ja tämä luo mahdollisuuksia työnhakijoille. Työnantajat ovatkin olleet kiinnostuneita osallistumaan kunta järjestämiin työnhakijatapahtumiin ja rekrytointitilaisuuksiin.

Krystyna on päässyt tapaamaan useita työnantajia eri tapahtumissa, ja hän on saanut arvokasta palautetta omasta osaamisestaan. Työnantajat ovat olleet kiinnostuneita Krystynan monipuolisesta taustasta ja kokemuksesta, ja hän onkin saanut useita työtarjouksia eri aloilta. Tämä antaa hänelle toivoa ja uskoa paremmasta tulevaisuudesta.

Yhteistyöllä parempaa työllisyyttä

Bergenin kunnan ja työnantajien yhteistyö on osoittautunut menestyksekkääksi työllisyyden edistämisessä. Yhteistyön avulla on saatu aikaan positiivisia tuloksia niin työnhakijoiden kuin työnantajienkin kannalta. Työnhakijat saavat parempia mahdollisuuksia työllistyä ja kehittää osaamistaan, kun taas työnantajat saavat tarvitsemiaan osaajia ja voivat kehittää liiketoimintaansa.

Krystynan tarina on osoitus siitä, että yhteistyöllä ja tukitoimilla voidaan edistää työllisyyttä ja luoda parempia mahdollisuuksia työnhakijoille. Bergenin kunta on sitoutunut jatkamaan työllisyyden edistämistä ja tarjoamaan tukitoimia niille, jotka tarvitsevat apua työnhaussa. Tämä luo toivoa ja uskoa paremmasta tulevaisuudesta kaikille niille, jotka kamppailevat työn saamisen kanssa.